BEELDENDE KUNST OP DOEK, PAPIER EN IN KLEI

Nieuws

Kunstroute Veenendaal 2017
Welkom op de 10e Kunstroute Veenendaal in mijn atelier op 30 september en 1 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur… zie www.kunstrouteveenendaal.nl 

Workshops najaar 2017
De data voor de schilderworkshops van komend najaar zijn bekend en staan onder het kopje Workshops. Welkom voor een serie of een enkele workshop! En verder zijn er altijd mogelijkheden om een workshop te plannen samen met familie, vrienden, collega’s …

Zomer workshops ‘en plein air’ 2017
in de vernieuwde achtertuin met als thema “Het abstracte landschap”.
Maandagavond 7 augustus en woensdagochtend 9 augustus 2017.

Vrouwendag Zetten 2017 
Op zaterdag 18 maart 2017  ontmoeten we je graag op de 12e vrouwendag in Zetten!
Dit jaar is het thema: ‘Wat een liefde…! Over het Vaderhart van God’. Ik mag daar een workshop boetseren verzorgen in het middagdeel. Voor info en aanmelden http://deschakelzetten.nl/index.php/vrouwendagen 

Kunstroute Veenendaal 1 en 2 oktober 2016
WELKOM
Hartelijk welkom in mijn atelier komend weekend, op 1 en 2 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur. En bij collega’s… zie www.kunstrouteveenendaal.nl 

Kunstwerken
Ik laat je graag mijn kunstwerken zien, ook nieuwe werken.
En een installatie, een kunstwerk dat uit verschillende delen bestaat, die vanuit interactie met het publiek elk jaar met een onderdeel groeit…

Adres
Verlengde Spoorlaan 48, Veenendaal

Ik kijk naar je uit!
Nelleke Bos

2016_uitnodiging

 

Kunstroute Veenendaal 1 en 2 oktober 2016
Het eerste weekend van oktober 2016 is er weer een Kunstroute in Veenendaal. Noteer deze data alvast! Welkom om te komen kijken en kopen. www.kunstrouteveenendaal.nl

NAzomer en NAjaars schilderworkshops 2016
De data voor de schilderworkshops van komend seizoen zijn bekend en staan onder het kopje Workshops. Welkom!
NAzomeren via schilderen “en plein air” (in de buitenlucht) in een fijne tuin. Een heerlijke “warming up” voor een kunstzinnig najaar!

Voorjaar 2016: Overname cursus Psycho Pastorale Toerusting door PPP opleidingen
Goed nieuws…PPP opleidingen geeft een doorstart aan de Psycho Pastorale cursus van de Stichting PPT. Op dezelfde locaties in Nederland als voorheen. Zie www.pppopleidingen.nl\cursussen

Expositie in Meubelwinkel 8 januari 2016
Sinds vandaag staan er 7 keramische beelden van Nelleke Bos in de mooie nieuwe winkel van Van Woerden Wonen in de Hoogstraat te Veenendaal. Welkom om de collectie meubelen en kunstwerken te bekijken en kopen! Expositie is afgerond in augustus 2016.

Betuwse Vrouwendag zaterdag 5 maart 2016
Thema: “ Vrij om te Zijn ….droom of werkelijkheid?”  De sprekers zijn Agnes Huizinga en Timo van den Heuvel. Verder in de middag een aantal inspirerende workshops, waaronder de creatieve schilderworkshop: Schilder je vrij…! www.betuwse-vrouwendagen.nl

Data workshops voorjaar 2016
Welkom om te komen schilderen 1 á 2x per maand! NIEUW … nu ook de vrijdagochtend!

2016 – 1e halfjaar maandagavond woensdagochtend vrijdagochtend
Januari 4 6 en 20 22
Februari 1 3 en 17/24  afh. v. vak 19/26  afh. v. vak
Maart 7 9 en 23 25 (Goede Vrijdag)
April 4 6 en 20 22
Mei 2 4 en 18 20

Schilderen bij Kaarslicht – maandagavond 26 oktober 2015
De avonden worden langer… maandag 26 oktober gaat de zon al onder om 17.24 uur.
Donkere avonden hebben zo hun charme … heel aantrekkelijk om dan in een kleine, gezellige groep te gaan schilderen bij kaarslicht. Vooral in een modern, behaaglijk en sfeervol verlicht atelier omringt door acrylverfpotten, kwasten en schildersezels! Ieder kiest een eigen kleur acrylpapier als ondergrond: licht of donker.  Het thema dit najaar is LICHT! in bréde zin. We laten ons verrassen door wat er ontstaat bij het schilderen in dit speciale schemer- en kaarslicht. Het is een bijzonder moment, als aan het einde van de workshop de lampen aan gaan … en we onder het genot van een goed glas wijn of sap kijken wat er bij iedereen is ontstaan! Heel speciaal om te zien hoe het schemer- en kaarslicht zoveel kleur, licht en prachtige, heldere kleurcombinaties kan schenken…. Welkom om dit te komen ervaren!
De workshoptijden: 19.30 – 22.00 uur.
Kosten: slechts € 25,= per persoon.

Juli 2015 Nieuwe data voor workshops dit najaar zijn bekend
De data voor voor de nieuwe workshopserie’s in het najaar staan op de website.
Deze zomer geef ik enkele mooie thema workshops: kijk bij Workshops …
Welkom om te komen schilderen in mijn nieuwe sfeervolle atelier, op Verlengde Spoorlaan 48! Ben heel benieuwd hoe u deze scheppingsruimte ervaart!

Mei 2015 terugkijkend op de Kunstroute…
allemaal heel hartelijk dank voor jullie bezoek, bloemen, belangstelling!
De deuren, ramen en vloerbedekking waren er precies op tijd om mijn gespaarde kunstwerken en enkele nieuwe te laten zien!
De afbouw en het kozijnen schilderen vordert gestaag! In juni hoop ik de eerste workshops in mijn atelier te houden: maandagavond 8 juni en woensdagochtend 10 juni. geef je op! Welkom!

Bouw atelier vordert!

Bouw atelier vordert!

April 2015 Kunstroute Veenendaal 25 en 26 april
Welkom in mijn atelier op Verlengde Spoorlaan 48 om de nieuwe plek en mijn gespaard gebleven en mijn laatst gemaakte kunstwerken te bekijken en kopen!
Hoewel nog niet volledig klaar en ingericht, leuk om de sfeer al te proeven…het wordt mooi!

Maart 2015 Carport wordt atelier
Helaas…nog steeds geen sanering van het gebouw en mijn spullen op de Schoolstraat.
Vanwege de 2e asbestaffaire heb ik besloten om thuis verder te gaan met mijn kunstenaarschap en workshops.
Onze carport wordt momenteel omgebouwd tot atelier.

Atelier Schoolstraat 9 bevat asbest 
Per 2 december 2014 is het gebouw aan Schoolstraat 9 niet meer toegankelijk voor ons kunstenaars. In februari 2015 volgt een asbestsanering.
Volgens de GGD gezondheidsdienst zijn er geen risico’s geweest voor cursisten die 1x of 2x per maand op workshops kwamen. Voor mezelf werd een laag risico vastgesteld. Met deze uitslagen ben ik blij.

Tijdelijk atelier “Verfijnd Veenendaal” op Patrimoniumlaan 7
Voor de komende maanden huur ik voor de workshops dit mooie ruime atelier. Dit bevindt zich achter de winkel. In de winkel vindt u een ruime sortering aan professioneel schildersmateriaal.

Workshops 1e halfjaar 2015
Voor januari tot en met mei 2015 is het aanbod van de nieuwe workshops klaar. Kijk onder Workshops. Wilt u een workshop voor een eigen groep of privé? WELKOM … we plannen samen een datum!

Expositie “mens in relatie” i.s.m. cliënten van “de Bombardon” te Veenendaal
Van 15 november tot en met 15 februari 2015 zijn in de galerie van de Bombardon een verzameling kunstwerken te zien van de kunstenaars van de Bombardon en mij.
De Bombardon is een ruime, vrolijke feestwinkel met ook kunst, koffie en eigen bakkerij!  Kom genieten van kunst en koffie/thee MET heerlijk vers gebak!
Van de cliënten van de Bombardon zijn er o.a. een serie schilderijen te zien over Kerst. Daarvan zijn ook kerstkaarten te koop. Van mij zijn te zien: mijn keramische beelden, enkele schilderijen en mijn installatie “Helingsproces”.
Op woensdagmiddag 3 december is speciaal voor u een ontmoetingsmoment gepland met de kunstenaars o.a. uitleg over de kunstwerken!
De Bombardon is te vinden in het hart van Veenendaal, boven aan de markt, Achterkerkstraat 14. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 16:30 uur. WELKOM!

Avondworkshop “schilderen bij kaarslicht”
Op maandagavond 22 september is er een speciale avondworkshop “schilderen bij kaarslicht”. We gaan ontdekken hoe kleuren ervaren en gebruikt worden bij dit speciale licht! De zon gaat dan onder om ongeveer 19.34 uur en het begint al eerder te schemeren…dat gaat een bijzondere ervaring worden!

Workshop “schilderen in Melody”

Maandagmiddag 18 augustus een speciaal evenement…
Unieke kans om in een gewijde ruimte – een kerkzaal als atelier – schilderend te komen luisterend of luisterend te schilderen, naar pianospel en zang van het jonge talent Melanie die haar worship en improvisaties laat horen. Een bijzondere ervaring hoe Gods Geest werkt via muziek en acrylverf en kwast …!
Een workshop Abstract en Symbolisch schilderen. Welkom in gebouw “Onder Ons” op de Fluiterstraat. Kosten: LOW budget, alleen materiaalkosten maximaal € 7.50. Aanmelden o.a. via nelleke.bos@filternet.nl

Zomerworkshops
Voor deze zomer 2 workshops in de aanbieding: woensdagmorgen 16 juli en woensdagmorgen 6 augustus. En een hele dag op woensdag 20 augustus, inclusief een heerlijk lunch. Wilt u komen met eigen gezin, eigen kleinkinderen, groep vrienden…maak dan een afspraak!

Workshops tweede halfjaar van 2014
Voor september t/m december 2014 is het data aanbod van een nieuwe serie schilderworkshops klaar. Kijk onder “workshops” … WELKOM … ! Of kom met uw eigen groep op een samen te bepalen datum!

Nieuw … kunstwerk in wording  … een installatie!
Sinds vorig jaar broeide het al … nu zijn de eerste 2 onderdelen van de installatie klaar. Eén deel is een groot formaat van 2.15 m hoog en 2.68 m breed (een groot geschilderd lederen doek, gespannen in een houten frame). Het andere deel is 1,5 m breed en 1.80 hoog (o.a. orgelpijpen). Alle materialen die ik tot nu toe gebruikte, zijn restmaterialen. Mijn bedoeling is, om dit kunstwerk te laten groeien de komende tijd vanuit interactie met het publiek. Er liggen al weer nieuwe materialen klaar. Vrijdagavond 17 juni is er een interactieve presentatie geweest op de Midzomer Ontmoetingsavond in de Pniëlkerk te Veenendaal. Deze heeft weer nieuwe inspiratie opgeleverd, vanuit wat er wordt gedeeld en meegedacht door het publiek. Op naar een volgende presentatie …!

Expositie bibliotheek Renswoude   
De maanden juli en augustus hangen 20 van mijn kunstwerken aan de muur in bibliotheek ZOUT Renswoude, Van Reedeweg 77 , 3927 BT RENSWOUDE
Openingstijden: dinsdag 14.00 – 20.00    Woensdag 14.00 – 17.00   Vrijdag 14.00 – 20.00 uur
Vakantieperiode 21 juli tot 30 augustus afwijkende openingstijden: Dinsdag 14.00 – 20.00   Zaterdag 10.00 – 13.00 uur.

  • Contact

    Heeft u interesse in een kunstwerk, training of workshop van Nelleke Bos? Neem contact op.